Lähdetään risteilemään Tallinnaan

Kuten monelle muillekin, niin myös meille Tallinnan risteily on oiva tapa tehdä edullinen mutta rentouttava matka. Tallinna on loistava paikka vierailla ympäri vuoden ja sieltä löytyy aina jotain mielenkiintoista tekemistä sekä näkemistä. Itselle ehdoton Tallinnan hienous on sen edullinen sekä herkullinen ruoka. Tallinnasta löytyy monia loistavia ravintoloita ja sellaisella hintasolla, että siitä voi vain haaveilla Suomessa. Tallinnasta löytyy myös montaa erilaista ruokalajia ja monet ravintoloista tarjoavatkin niin sanottua fusion- ruokaa, joka ainakin allekirjoittaneelle maistuu erittäin hyvin.

Hyvän aterian jälkeen on erittäin mukavaa mennä johonkin Tallinnan monista hemmotteluhoidoista tai vaikka viettämään iltapäivää kylpylään. Tallinnasta onkin muodostunut minulle oikein mieluinen matkakohde, kun ennen pidin sitä lähinnä olutkauppana suomalaisille. Tämä ajatus oli kuitenkin täysin väärä, sillä Tallinna on pienestä koostaan huolimatta erittäin monipuolinen kaupunki ja mikä parasta sinne pääsee laivalla erittäin edulliseen hintaan. Lisäkis Tallinnan hotellit ovat myös tasokkaita sekä melko edullisia ja monesti ollaan perheen kanssa lähdetty viikonlopuksi kylpylään. Tykkään paljon lotrata vedessä ja tähän Tallinnan kylpylät tuovat oivaa vieroitusta. Tallinnassa siis ainakin meidän perheessä viihtyy erittäin hyvin ihan jokainen perheenjäsen.

Myös itse risteileminen Tallinnaan on minulle erittäin mieluisaa puuhaa, erityisesti kesällä. Laivalla on mukava syödä hyvin buffetissa ja hyvällä säällä viettää aikaa ulkokannella nauttien raikkaasta meri-ilmasta. Olenkin viime aikoina alkanut suunnittelmaan Tallinnan matkaa lähes kuukausittain, sillä se on näin Helsingistä niin lyhyen matkan päässä että matkan tekeminen onnistuu pienelläkin varoitusajalla. Joka kerta olen löytänyt jotain uutta Tallinnasta, vaikka sitä pidetäänkin erittäin pienenä kaupunkina. Itseäni kuitenkin hurmaa tämä Tallinnan pieni koko, sillä kaikki on helposti tavoitettavissa jalkaisin ja vielä monien Tallinnan vierailujen jälkeen hävitän itseni silloin tällöin Vanhankaupungin kapeille kujille aina siihen asti kun löydän jotain uutta ja mielenkiitoista, jota en ennen ollut huomanutkaan. Mikäli sinulla on lähitulevaisuudessa vapaata, niin kannattaa lähteä avoimin mielin Tallinnaan ja sen jälkeen tulla kertomaan meille kaikille mikä on sinun suosikkipaikkasi Tallinnassa. Minä tadan keittää kupin kahvia ja alkaa suunnittelmaan seuraavaa Tallinnan matkaan. Liitän alapuolelle vielä viedon millä pääset helposti mukaan Tallinnan tunnelmaan. Nähdään siis seuraavan kerran vaikka Tallinnassa!