Kiitoradalta matkalle

Löydän itseni pari kertaa vuodessa miettimässä tätä samaa asiaa. Olen tyypillinen ideoiden pyörittelijä, jolla helposti lipsahtaa ne 16 palloa ilmaan kerrallaan. Nyt ilmassa on kolme palloa. Ne ovat isoja mutta minulla on mahdollisuus jonglöörata näillä. Kolmella onnistuu helpommin kuin kuudellatoista. Kolmen pallon kerääminenkin on helppoa.

Kolmen kiitoradan strategia

Oletettavasti voin ja haluan avata nämä kaikki kolme liiketoimintaani täällä henkilökohtaisessa blogissani. Sen aika ei kuitenkaan ole vielä, joten kiitos sinulle, kun kestät lukea ympäripyöreyksiä.

Tutustuin käsitteeseen Multiple Streams of Income (tuhannen tuutin rahavirta) ensimmäisen kerran varmaankin noin 6-8 vuotta sitten. Vuosien saatossa olen läpikäynyt varmasti sen tuhannen ideaa, toteuttanut kymmeniä, kuopannut kymmeniä. Kaikki kokeilut ja testit ovat johtaneet nykytilaan, joten päällimmäinen tunne menneistä turpasaunoista on kiitollisuus.

Tällä hetkellä kiitoradallani on siis kolme konetta:

1. Nykyinen liiketoiminta, hyvänmakuinen perusleipä

Luojan kiitos (!) en ole enää yksin tässä. Superpieni tiimini toimii ihanasti ja tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa joka päivä. Teen töitä, mutta jokainen asia ei ole enää minun varassani – Halleluja! Saan tehdä työtä markkinoinnin parissa ja tällä omalla kapealla alueellani voin auttaa asiakkaitani menestymään. Syksyn tullessa tiimi kasvaa taas vähän ja se tuntuu hyvältä.

2. Myymälä avaaminen, uusi innostava mahdollisuus – yhdessä

Ihanan 5-vuotiaani kanssa olemme päättäneet perustaa myymälän. Tämä onkin aivan erityinen ja sydäntä lähellä oleva projekti, koska saan yhdistää harrastuksen, liiketoiminnan ja pienen pojan kasvatuksen tähän samaan. Viimepäivinä ajatukset ovat pyörineet hyvinkin paljon tämän ympärillä eikä tämä tunnu päästävän otteestaan.

Muru suunnittelee leikkipaikkaa. Yhdessä mietitään kannattavuutta ja pohditaan valikoimaa. Mielessä pyöritellään värejä, logoa ja työntekijöiden haastattelua. On mahdollista, että olemme Suomen ainoa tiimi, jossa on työhaastattelussa mukana 5-vuotias tekemässä päätöksiä. Tämä on meidän juttu.

Tämä on minulle kova juttu. Jos onnistumme, saamme onnistua yhdessä. Jos epäonnistumme, sekin tehdään yhdessä – toki minä maksan viulut ja koko orkesterin. Arvioin, että tulemme tämän myymälän kanssa tekemään molempia ja tulen tekemään kaikkeni, että onnistumme enemmän kuin epäonnistumme.

3. Lastenkirjan kirjoittaminen, toteutuva unelmani

Muutamia vuosi sitten sain huikean idean lastenkirjasta. Siitä lähtien olen pelännyt jonkun toteuttavan sen ennen minua ja lähellä ollaan oltu. Viime kevään Norjan reissulla vastaani tuli jo NLP-tekniikoita hyödyntävä kirjailija-tiimi. Silti oma ideani on tietääkseni vielä iskemätön, minun.

Olin nostanut tämän unelmani toistaiseksi hyllylle, koska elämän viedessä koin tarpeellisemmaksi keskittyä leipätyöhöni. Nyt kesälomalla, kun matkalle mukaan otetut kirjat loppuivat kesken, kaivoin koneeni uumenista nuo kahden vuoden takaiset tarinani ja korkkasin ne uudelleen. Oma lapseni piti niistä 3-vuotiaanakin. Nyt 5-vuotiaana sain kuulla tirskuntaa ja pohdintaa, 8-vuotias kanssamatkustaja ihastui ja pyysi lisää näitä seuravillekin illoille. Lapset kisailivat miettiessään keitä he sadussa olisivat mieluiten. Muistatko sinä vielä tämän leikin lapsuudesta – kuka sä noista oisit? Onneksi päivät loppuivat kesken juuri sopivasti, sillä kahdeksasta tarinasta on 2,5 vasta valmiina.

Kylmät väreet kulkivat läpi kehon, satuja lukiessani. Tunsin, mitä haluan korjata tai muuttaa tarinassa mutta sitä ei ollut paljon. Liikutuin itsekin ja olin oikeasti aika ylpeä.

Olen aina uskonut, että vaatimattomuus ei ole koskaan kaunistanut ketään.